31 december 2020, de laatste dag van 2020.
Een mooie dag voor een terugblik op een bijzonder jaar.

Zoveel emoties hoor ik bij veel persoonlijke terugblikken, terwijl er bij mij 1 emotie overheerst: Dankbaarheid. Dankbaar voor onze gezondheid, voor wat er wel allemaal was dit jaar, voor de nieuwe dingen die ik geleerd en ontwikkeld heb en alle maanden die we toch maar goed zijn doorgekomen. Want het was echt ook goed.

Ik hoop dat jij ook kunt terugkijken naar wat er àl is, en wat je zelf àl doet; Even geen wensen voor méér, maar juist waardering voor wat er is. Daarom voor jou hieronder een tweetal tips: een oefening over hoe jij zelf ook wat meer dankbaarheid in je leven kunt brengen. Een nieuwe gezonde gewoonte waar ik veel coachees al mee in aanraking heb gebracht. Geen hogere wiskunde, maar het ‘gewoon doen’!  En een boekentip, over een boek dat je hierbij en inspireert en een beetje helpt.

Ik wens jou en je familie & dierbaren een mooie afsluiting van 2020.

Kijk nog eens achterom en waardeer wat er al is. Ik wil je bedanken voor de samenwerking van afgelopen jaar en wie weet tot in het nieuwe jaar .
Ik wens je GELUK, LIEFDE EN HOOP in 2021!

Natuurlijk sluit ik af met en trotse verwijzing naar mijn opgefriste website. Dank Mariska van Eenwebistevoorjou.nl voor jouw hulp hierbij! En Mats, mijn zoon, voor de foto’s die je gemaakt hebt. Heel blij mee. Neem gerust een kijkje: www.evelinebouman.nl
Ook dank aan Annemarie Reeuwijk voor onze samenwerking in 2020.

Ik hoop je in 2021 weer te zien; je bent (weer) van harte welkom in de Kweektuin in Haarlem voor individuele coaching of een mijn programma’s en wellicht in januari eerst nog even online 🙂 .

Dankbaarheids oefening
Sluit jouw werkdag (bijv het overgangsmoment van werk- naar privétijd) of sluit jouw hele dag voor het slapen gaan af met deze oefening. Beschrijf in een schrift of mooi boekje elke dag 3 dingen waarvoor je dankbaar bent. Allereerst 2 dingen waarvoor je dankbaar bent (dat kan iemand zijn die iets voor je heeft gedaan, maar het kan een ook voorwerp zijn dat je super waardeert). Het laatste punt is iets waarvoor jij jezelf dankbaar bent. Iets waar je trots op bent of wat je die dag toch maar mooi gedaan hebt. Hoe klein het ook is. Ontdek hiermee dagelijks wat een mooie voedende emotie ‘dankbaarheid ‘ is.

Schijf je zelf gelukkig in 6 minuten per dag!

In dit invulboek stelt auteur Dominik Spenst je de juiste vragen op het juiste moment. Met de vragen leer je je gedachten op papier te zetten en na te denken over je dag: vooraf en achteraf! En het mooie is dat het maar 6 minuten per dag kost!

In het boek vind je ook een uitleg over hoe positieve psychologie werkt! Inspiratie 🙂
Te koop bijv bij bol.com.

Het 6 Minuten Dagboek

 

Veel succes om ook meer dankbaarheid in jouw leven te ervaren!